Vlada Srbije usvojila uredbu o podsticajima za prehrambenu industriju (SRB)

BEOGRAD – Vlada Srbije danas je usvojila uredbu o podsticajima za opremu i tehnologiju firmama u prehrambenoj industriji za što će im omogućiti da se bave većim stepen prerade
To bi, takođe, trebalo da podstakne direktna ulaganja u oblasti proizvodnje prehrambenih proizvoda, a uredba je, inače, usvojena na inicijativu Saveta za rast BDP-a.
Uredbom treba da se utvrdi šema državne pomoći u oblasti prehrambene industrije i to kroz pružanje finansijske podrške, što će omogućiti razvoj i implementaciju programa nabavke nove opreme i tehnologije za prehrambenu industriju.
U tom smislu, kako se navodi u saopštenju sa sednice Vlade, ubrzaće se ostvarenje ciljeva predviđenih Akcionim planom za sprovođenje Strategije razvoja prehrambene industrije u Srbiji za period 2017-2022. godine otvaranjem novih radnih mesta i podizanjem nivoa znanja i veština zaposlenih u toj grani.
Istovremeno, usvajanjem uredbe stvara se ambijent za brži privredni rast, ravnomerni regionalni razvoj, povećanje izvoza i veću konkurentnost u ovoj oblasti.
Vlada je usvojila Sporazum sa EU o učešću Srbije u programu Erazmus plus. Reč je o programu za obrazovanje, obuku, mlade i sport. Aktom Vlade stvaraju se uslovi za punopravno učešće u ovom programu, koje će omogućiti povlačenje većih sredstava za razvoj obrazovanja i podršku mladima, a za koja će moći da konkurišu obrazovne ustanove, preduzeća, nevladine organizacije i svi drugi zainteresovani za učešće u ovom programu.

Izvor: RTV

Foto: Pixabay (www_slon_pics)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor