Pivac povećao udjel u Krašu na 30,73% (HR)

Mesna industrija braća Pivac povećala je udjel u Krašu na 30,73 posto nakon nedavne dokapitalizacije.

Kraš je uspješno proveo dokapitalizaciju – postojeći su dioničari u dva kruga upisali i uplatili sve nove dionice odnosno ukupno 125.00 novih dionica, nominalne vrijednosti 400 kuna svaka, čime je prikupljeno 50 milijuna kuna, pa nema potrebe za trećim krugom dokapitalizacije.

Uprava Kraša je uz suglasnost Nadzornog odbora, utvrdila da se temeljni kapital povećava izdavanjem 125.000 novih redovnih dionica, pojedinačnog nominalnog iznosa 400 kuna. Tako se temeljni kapital povećava s 549,4 milijuna kuna na 599,4 milijuna kuna, odnosno za 50 milijuna kuna, ističu iz Kraša u objavi o uspješno provedenoj dokapitalizaciji u kojoj je prag uspješnosti bio izdanje i uplata najmanje 62.500 novih dionica.

Cilj dokapitalizacije bilo je zadržavanja liderskog položaja na tradicionalnim tržištima zemalja u regiji te jačanja konkurentnosti na tržištima EU-a i u prekomorskim zemljama.

U strateškim planovima kompanija predviđa značajna ulaganja u modernizaciju postojećih proizvodnih pogona i preuzimanje tvrtki u regiji. Uz to, planiraju krenuti u novu djelatnost – proizvodnju dodataka prehrani.

 

Izvor: seebiz

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor