Kosovo prihvatilo zahtjev BiH za pregovore o ukidanju odluke o carinskim pristojbama (BIH)

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović potvrdio je za Klix.ba da je kosovska strana, na zahtjev Bosne i Hercegovine, prihvatila bilateralne pregovore o stavljanju izvan snage odluke o uvođenju carinskih pristojbi od 100 posto na robu iz BiH.

U tijeku su, kaže, intenzivne pripreme za bilateralne sastanke na ekspertnoj razini kako bi se došlo do odgovarajućeg rješenja i spriječile daljnje posljedice izazvane spornim prištinskim mjerama.

“Ne možemo predvidjeti ishod, ali važno je da smo uspjeli otvoriti pregovore na ekspertnoj razini. Umjesto da uvodimo protumjere, što ne bi koristilo nikome, stvorili smo uvjete da se problemi rješavaju na stručnoj razini, jer naš primarni cilj je da zaštititi domaće gospodarstvenike koji posljednjih mjeseci ne mogu izvoziti u skladu s pravilima slobodne trgovine i spriječiti daljnje štete”, rekao je Šarović.

Inače, Bosna i Hercegovina oštećena je za najmanje 4,5 milijuna dolara otkako je Priština uvela carinske pristojbe na proizvode iz BiH.

 

Izvor: bljesak

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor