PKB platio gradu dug za porez od skoro 720 miliona dinara (PKB)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je kompanija PKB 14. decembra 2018. platila Gradu Beogradu celokupan osnovni dug na ime poreza na imovinu koji godinama nije plaćan, navodi se na sajtu Beoinfa.
– Kompanija PKB je 14. decembra uplatila u budžet grada 719.525.041,34 dinara, što je bio njihov osnovni dug na ime poreza na imovinu koji godinama nije plaćan – rekao je Vesić.
On je podsetio da je Grad Beograd 4. januara sa kompanijom PKB potpisao sporazum o odlaganju plaćanja preostalog duga, u iznosu od 198.920.081,16 dinara, koji se odnosi na neplaćene kamate u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i administraciji.
– Po tom sporazumu PKB je dao bankarsku garanciju na iznos celokupnog duga. Polovina duga se plaća u tri jednake rate (15. januara, 15. februara i 15. marta) po 33.158.179,93 dinara. Prva rata je uplaćena na vreme, a ukoliko PKB bude izmirio sve tri rate na vreme, otpisuje se drugih 50% duga. Ovu pogodnost koju pruža zakon mogu da koriste sva pravna i fizička lica – rekao je zamenik gradonačelnika.
Prema njegovim rečima, činjenica da je PKB izmirio sva dugovanja na osnovu poreza na imovinu jasno govori zbog čega je dobro što je ovu kompaniju kupio respektabilan strani investitor.
– Kompanija PKB je samo Gradu Beogradu dugovala na ime poreza na imovinu 918 miliona dinara odnosno 7,8 mil EUR. Koliko je to veliki novac, najbolje pokazuje podatak da će izgradnja kompletne kišne i fekalne kanalizacije na levoj obali Dunava koštati oko 48 mil EUR – rekao je Vesić.

Izvor: eKapija

Foto: Pixabay (wobogre)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor