Vojvođansko voće i povrće na berlinskom sajmu (SRB)

Region Vojvodine predstaviće se na međunarodnom sajmu svežeg i smrznutog voća i povrća Fruit Logistica, koji se od 6. do 8. februara održava u Berlinu, navodi na svom sajtu Razvojna agencija Vojvodine.
Pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade i u organizaciji Razvojne agencije Vojvodine, predstaviće se osam kompanija iz Vojvodine koje se bave proizvodnjom i prodajom voća i povrća, kao i grad Sombor.
Firme koje će se prestaviti na sajmu su Tamiška Pančevo, Đukić Gospođinci, Voćar Slankamen, Agrokultura kooperacija Ruma, Atos fructum Mala Remeta, Ajduk Agrar Despotovo, Medveđ Begač i Carska bašta Zrenjanin.
Cilj zajedničkog nastupa je promocija domaćeg poljoprivrednog proizvoda i plasiranje proizvoda domaćih kompanija na strana tržišta, pre svega tržište Rusije i zemalja EU.
Fruit Logistica je jedan od najvećih međunarodnih sajmova iz oblasti prehrambene industrije na svetu, koji se održava svake godine i predstavlja skup uvoznika i izvoznika, proizvođača svežeg i smrznutog voća i povrća, veleprodaje i maloprodaje, transportnih i logističkih stručnjaka. U 2018. godini na ovom sajmu izlagalo je 3.239 kompanija i organizacija iz oko 84 zemalja, a prisustvovalo je preko 78.000 posetilaca iz 130 zemalja.
Nastup na ovom sajmu organizovan je na osnovu Sporazuma o zajedničkom nastupu na međunarodnim sajmovima koji je 30. novembra 2017. potpisan između Pokrajinske vlade, Razvojne agencije Vojvodine, gradova Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Pančevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Vršac, Kikinda, kao i Privredne komore Vojvodine.

Izvor: eKapija

Foto: Pixabay (JerzyGorecki)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor