I u vinariji Vina Belje očekuju rodnu godinu (HR)

Belje se potrošačima nastoji približiti i personaliziranim etiketama i etiketama s posvetom, koje kupci mogu izabrati za beljska vina
KNEŽEVI VINOGRADI – I u vinariji Vina Belje na Banovu brdu obilježena je tradicionalna Vinceška, blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinogradara.Kao i svake godine, Vinceška obilježava početak rezidbe u vinogradima, odnosno početak nove vinogradarske godine. Prvu ovogodišnju rezidbu u vinogradima Belja predvodili su Davor Bošnjaković, direktor Belja d.d., i Krešimir Milorad, direktor Vina Belje. Uz želju da i ova godina bude što rodnija, trsove okićene baranjskim kulenom i kobasicom blagoslovio je Đula Andraši, župnik iz Kneževih Vinograda.

Bošnjaković je tom prigodom istaknuo kako je iza Belja “vrlo zahtjevno razdoblje”.

– U njemu smo pokazali da možemo i želimo nastaviti uspješnu poljoprivrednu proizvodnju u Hrvatskoj, a pred nama su novi projekti. Od danas se želimo dodatno približiti potrošačima personaliziranim etiketama i etiketama s posvetom, koje kupci mogu izabrati za beljska vina – naglasio je Bošnjaković.

U izjavi za medije pridružila mu se i Suzana Zovko, glavna enologinja u Belju.

– Novu vinogradarsku godinu, a ovaj put odlučili smo je početi na sam blagdan svetog Vinka, tradicionalno počinjemo rezidbom, a to je i prilika za kušanje prvih mladih vina prošlogodišnje berbe. Ta su vina još uvijek vrlo aromatična i još uvijek imaju te fermentacijske note. Vrlo smo zadovoljni i nadamo se da ćemo nastaviti dobre rezultate od prošle godine, kada smo dobili nagrade na najvažnijim svjetskim natjecanjima. Gostima se na Vinceški tradicionalno nude kuhani grah, pečena kobasica i slanina, a svim se tim delicijama okiti i vinograd, s molitvom da i sljedeća godina bude uspješna i rodna – rekla je Zovko.

A sudeći po odazivu gostiju i dobrom raspoloženju, kao uostalom uvijek kada su beljci domaćini, može se očekivati još jedna rodna vinogradarska godina.

No ovaj put u Belju su napravili i novi korak u promociji i približavanju svojih vina tržištu. Naime, ovogodišnja Vinceška je bila prilika da se predstave – personalizirane vinske etikete. Etikete su to koje mogu nositi ime osoba kojoj se poklanja butelja beljskog vina, kreirane su za najvažnije životne događaje (vjenčanja, rođendane…), koji se proslavljaju vinom.

– Novost je to na hrvatskome tržištu, a Belje se time želi još jače povezati s ljubiteljima vina – istaknula je Ljiljana Vajda Mlinaček, direktorica Sektora marketinga, turizma i korporativnih komunikacija Belja. Personalizacija je moguća već za jednu bocu, a u ponudi su standardne butelje od 0,75 l te magnum (1,5 l) i jeroboam boce (3 l). Više se informacija može dobiti u Vinariji i podrumu Vina Belje u Kneževim Vinogradima te na web shopu Vina Belje. Tvrtka Belje gospodari sa 650 hektara vinograda, a 80 posto nasada zauzima sorta graševina. To je sorta koja u baranjskom području ima najveći potencijal te se u Belju nadaju kako će graševinu, zajedno sa ostalim hrvatskim vinarima, uspjeti pozicionirati i na svjetskom tržištu. Dario Kuštro

 

Izvor: glas slavonije

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor