Prvi međunarodni festival kobasice (SRB)

Prvi međunarodni festival kobasice Dunavske regije održaće se od 8. do 10. februara u Master hali i na otvorenom prostoru Novosadskog sajma.
Festival će okupiti timove iz podunavskih zemalja, pa će tako osim Srbije, učestvovati i predstavnici Mađarske, Rumunije, Slovačke.
Ideja organizatora, Udruženja Citadela iz Srbobrana, je da Festival kobasice Dunavske regije preraste u događaj koji će privući pažnju velikog broja posetilaca ne samo iz Vojvodine i Srbije, već i okruženja.
Tokom tri dana Festivala organizovana je prodaja suhomesnatih proizvoda, sireva, vina, ali i takmičenje građanstva (9. februara) i medija (8. februara) u pravljenju kobasica. Zainteresovane ekipe mogu da se prijave za takmičenje do 2. februara preko Fejsbuk stranice Udruženja Citadela, ili direktno putem telefona: 062/878 0 740.
Ekipa iz Mađarske, olimpijski i svetski prvaci u pripremanju mađarske pečene kobasice i svinjskog i ovčijeg perkelta, ponudiće posetiocima i gostima Festivala da na licu mesta probaju ove čuvene specijalitete. Predstavnici Srbije i Mađarske demonstriraće različite načine obrade mesa prilikom svinjokolja.
Tokom festivala stručnjaci iz Sekretarijata za poljoprivredu AP Vojvodine i profesori sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu održaće predavanje na temu svinjogojstva.
Posetioce i izlagače zabavljaće tokom dana tamburaši i folklorne grupe, a u večernjim terminima koncerte će održati Garavi sokak, Zvonko Bogdan i tamburaški orkestar Đorđa Čavića.
Radno vreme festivala je od 9 do 22 časova.

Izvor: RTV

Foto: Pixabay (Dreblow)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor