Počelo savetovanje „Dobar dan domaćine” (SRB)

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu danas su potpisivanjem protokola ozvaničili saradnju dveju institucija u okviru realizacije naučno-stručnog savetovanja „Dobar dan domaćine”, koje će se održati u februaru i martu 2019. godine.
Protokol su potpisali pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Nedeljko Tica, koji su se složili da je dosadašnja dobra saradnja dobila dodatni podsticaj, te da će omogućiti još kvalitetniji prenos stručnih saznanja u praksu.
Sekretar Radojević je istakao kvalitetnu saradnju resornog sekretarijata sa Poljoprivrednim fakultetom i naglasio da ih u zajedničkim aktivnostima rukovodi želja da se omogući transfer znanja ka poljoprivrednicima.
“Kontinuirana edukacija u poljoprivredi je neophodna. Zbog toga je podrška naučno-stručnom savetovanju „Dobar dan domaćine” pravi model transfera znanja ka našim poljoprivrednicima, u cilju primene novih tehnologija, te unapređenja i daljeg razvoja poljoprivredne proizvodnje”, naveo je Radojević.
On je dodao da je, posle decenija neulaganja, u protekle dve i po godine, udruženim sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i Poljoprivrednog fakulteta kupljena najsavremenija oprema koja će doprineti kvalitetnijem obrazovanju budućih agronomskih i agroekonomskih stručnjaka.
Radojević je naveo i da je organizovanje ovakvih skupova prilika da se u direktnom kontaktu sa poljoprivrednicima razmene ideje i informacije, te da se blagovremeno upoznaju sa merama agrarne politike u 2019. godini.
Profesor Tica je rekao da u realizaciji savetovanja „Dobar dan domaćine”, Poljoprivredni fakultet od ove godine ima izuzetno jaku podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, poljoprivrednih savetodavno-stručnih službi i lokalnih samouprava.
„Od ove godine ćemo pokušati da našim poljoprivrednim proizvođačima prenesemo znanje na licu mesta. Dodatni kvalitet je i to što su poljoprivrednici i sami mogli da biraju teme koje ih interesuju na lokacijama koje ih zanimaju”, kazao je Tica.
Savetovanje „Dobar dan domaćine” je počelo pre deset godine u Novom Sadu. Od ove godine će se još više približiti vojvođanskim ratarima, jer će biti organizovano na sedam lokaliteta u Vojvodini: Senta (6. februar), Sremska Mitrovica (8. februar), Novi Sad (20. februar), Banatsko Novo Selo (5. mart), Kljajićevo (27. februar) i Bela Crkva.

Izvor: RTV

Foto: Pixabay (Brockenhexe)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor