Plastičnom ambalažom iz Barica kod Plandišta snabdevaju Srbiju i region (SRB)

Polimer komerc iz Barica, kod Plandišta, proizvodi plastičnu ambalažu za prehrambenu industriju, kojom snabdeva najveće kompanije u zemlji i regionu, a 30% proizvodnje odlazi u izvoz. Krajem prošle godine od Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Pančevo, preduzeće je dobilo Nagradu za poseban doprinos razvoju privrede regiona za 2018.
Milan Rosić je, nakon decenija rada u sličnim kompanijama, 2006. godine osnovao malo porodično preduzeće. Danas proizvode više od 50 različitih oblika PS, PET i PVC posudica i poklopaca, za konditorsku, mlekarsku i industriju sladoleda, a nestvarno deluje podatak da, recimo poklopce za “kafu za poneti”, ili neke vrste sladoleda, u našoj zemlji ne proizvodi niko sem njih.
– Trideset i dve godine sam u ovom poslu, i znao sam šta može da prođe, a šta ne. Pokušavaju neki da nas kopiraju, ali i dalje neke stvari radimo samo mi. Ove godine treba da uradimo oko 100 miliona poklopaca – navodi Rosić.
Od malog kućnog pogona preduzeće je stiglo do proizvodne hale od 2.000 m2. Danas ima 18 zaposlenih, koji rade u tri smene.
Preduzeće poseduje neophodne sertifikate bezbednosti i kvaliteta, a vodi se posebna briga o uslovima rada i kvalitetu mašina i opreme, kao i zaštiti životne sredine.
– Radimo čak i za naše proizvode kalkulaciju emisije CO2 po gramu proizvoda, jer to može biti dodatna analiza koja njima koristi, i idemo dalje. Nadam se da će se naš trenutni trend rasta nastaviti i u narednim godinama – kaže Milanov sin i zamenik, Stevan Rosić.
Preduzeće je za svoje poslovanje već dobilo brojna priznanja, a poslednje u nizu stiglo je krajem prošle godine, od PKS – RPK Pančevo, kada je Polimer commerc nagrađen za poseban doprinos razvoju privrede regiona za 2018.
Proizvodi iz hale u Baricama osim srpskog snabdevaju i tržišta Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Bugarske i Austriije, a određena količina već je otišla je i u Nemačku. Priprema se i saradnja sa kompanijama u Dubaiju, a pošto je započeta proizvodnja ambalaže za kozmetičku industriju, deo proizvoda naći će se i u Americi i Vijetnamu.

Izvor: eKapija

Foto: Pexels (Pixabay)

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor