Budžet Leskovca za poljoprivredu 26 miliona dinara (SRB)

Za nabavku mašina, uređaja i opreme, kao i za nabavku novih sadnica i iskopavanje bunara u toku ove godine će iz budžeta Leskovca biti izdvojeno 26 miliona dinara, što je za milion dinara više u odnosu na 2018. godinu. Leskovački poljoprivredni proizvođači se za subvencije mogu javiti u drugom ili tećem kvartalu godine, kada će biti raspisani konkursi.
Poljoprivredna gazdinstva i udruženja mogu konkurisati za subvencije za nabavku mašina, kaže predsednik Komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede Dejan Ranđelović, ali i za nabavku folija za plastenike, protivgradne mreže, sadnica voća i vinove loze i bušenje bunara.
Maksimalan iznos biće od 30 do 50% prihvatljivih troškova kupovine opreme po jednom registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu, a sa toliko će se subvencionisati i podizanje plastenika i nabavka sadnica – kaže Ranđelović.
Deo novca, oko milion dinara, biće uložen za promotivne aktivnosti, a one se odnose na organizovanje tradicionalnih Dana jagode, višnje, kruške, paprike i krompira, kao i za učestvovanje zadrugara na sajmovima.
S obzirom na to da Leskovac raspolaže velikim potencijalom u sektoru poljoprivrede, kaže Ranđelović, ove mere usmerene su na povećanje proizvodnje i konkurentnosti.

Izvor: eKapija

Foto: Pixabay (pixel2013)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor