Presek nedelje 28.01.-01.02.2019. Gea Agronet (SRB)

PŠENICA
Ove nedelje i dalje velika potražnja, ponuda minimalna, a cena tokom nedelje u daljem porastu. Sistem je beležio maksimalnu cenu od 23.00din/kg+PDV u realizaciji za pšenicu mlinskog kvaliteta. Cena u ponudi se kretala i do 23.50din/kg+pdv ali takve ponude nisu nailazile na odaziv kupaca.

KUKURUZ
Na tržištu kukuruza nije bilo značajnijih dešavanja.Ponude u Sistem pristizale su i do 16.50 din/kg+PDV ali trenutno ta cena nije naišla na odaziv kupac.U kupovinu su bili uključeni krajnji potrošači,trgovačke kuće,regionalni izvoznici i izvoznici na barže.

STOČNO BRAŠNO
Zbog naglog porasta cene pšenice mlinovi su tokom ove nedelje podizali cene mlinskih proizvoda pa je i cena pšeničnog stočnog brašna beležila porast. Krajem nedelje nove proizvođačke cene u ponudi dostigle su nivo od 14.00-15.00din/kg+PDV za džak, dok je maksimalnu cenu u realizaciji Sistem beležio po ceni od 13.20din/kg+PDV.

MINERALNA ĐUBRIVA
Na tržištu mineralnih đubriva cene ruskih formulacija stagniraju: Urea-Rusija, AN-Rusija i NPK 3×16-Rusija.Takođe i cene za ostale azotne formulacije su bez značajnijh promena. Sistem je zabeležio trgovanje UREA-Rusija 25/1 i 50/1.

Foto: Pixabay (keem1201)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor