Vinarija Tikveš organizuje treninge za profesionalce i ljubitelje vina (SRB)

Vinarija Tikveš dobila je akreditaciju za organizovanje treninga od prestižne škole iz Londona Wine & Spirits Education (WSET), najvećeg svetskog provajdera za obuku o vinima i alkoholnim pićima.
Škola Vinski edukator (Wine educator) počinje sa radom, a obuku, po najvišim standardima obrazovanja u ovoj oblasti, obavljaće renomirani iskusni predavači sertifikovani od ove svetski priznate obrazovne organizacije. Svi iz regiona koji žele da podnesu prijavu mogu to da urade do početka marta, a prve obuke će se održati od 27. do 30. marta ove godine u obrazovnom centru M6 u Skoplju.
– Ovo je logičan nastavak aktivnosti koje Tikveš preduzima više od jedne decenije u oblasti obrazovanja i razvoja vinske kulture, ali i podizanja na jedan viši svetski nivo. Programi i najviši standardi Londonske škole kao i njeni međunarodni treneri otvoriće nove mogućnosti za razvoj vinskog tržišta i rast industrije, ali i stvaranje novih poznavalaca vina, obrazovanih trgovaca i personala u restoranima kao i ljubitelja vina. Oni će dalje širiti vinsku kulturu i benefite umerenog odnosno odgovornog konzumiranja vina – kaže generalni direktor vinarije Tikveš Radoš Vukićević.
Londonska škola vina i alkoholnih pića ima svoje obrazovne programe u više od 75 zemalja širom sveta. U Makedoniji će biti održane obuke prvog i drugog nivoa bez potrebe prethodnog znanja iz ove oblasti, a u budućnosti će biti na raspolaganju i obuke iz naprednih programskih jedinica. Učesnici treninga, nakon edukacije i stečenog znanja, mogu da dobiju međunarodno priznat sertifikat poznavanja ove oblasti.

Izvor: eKapija

Foto: Pixabay (PhotoMIX-Company)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor