Počelo testiranje novih globalnih standarda za bezbednost hrane (SRB)

Od 1. februara 2019. godine započeta je praksa testiranja novih globalnih standarda za bezbednost hrane verzija 8 (BRC Food). Važan dodatak je i stavljanje posebnog akcenta na kulturu bezbednosti hrane, navodi se na portalu Kvalitet.
Treba napomenuti da je promena ta što su organizacije testirane na “standarde i vrednosti” u oblasti bezbednosti proizvoda i srodnih procesa.
– Ovaj pregled će se u početku odvijati procenom akcionog plana koji je napisao viši menadžment organizacije – izjavio je Keli Kejzer, operativni menadžer za hranu u Vincotte ISACert.
To uključuje, između ostalog, opis aktivnosti koje moraju doprineti bezbednosti proizvoda u celoj organizaciji, kao i kako i kada se te aktivnosti sprovode. Naravno, evaluacija ovog plana ne bi trebala izostati, tako da, kako kaže Stefan Klaver, glavni ocenjivač u Vincotte ISACert, svaka organizacija suočava se sa različitim izazovima kada je u pitanju kultura bezbednosti hrane.
Osnova je u kojoj meri organizacija već ima viziju o tome, koje su vrednosti već prisutne i na koji način zaposleni imaju priliku da to učine. Naravno, deo toga je i kako omogućiti zaposlenima da donesu ispravne odluke, na primer obukom.

Izvor: eKapija

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor