Presek nedelje 04.02.-08.02.2019. Gea Agronet (SRB)

KUKURUZ
Ovu nedelju tržište kukuruza bez bitnijih promena,cena je bila stabilna a ponuda zadovoljavajuća.Kupci za kukuruz bili su krajnji potrošači,trgovačke kuće,regionalni izvoznici, kao i izvonici na barže.

PŠENICA
Nagli rast cene merkantilne pšenice koji je obeležio prethodni peroid tokom ove nedelje je zaustavljen. Maksimalna cena u realizaciji dostigla je nivo od 23.10din/kg+PDV za pšenicu mlinskog kvaliteta (76hl,12%pr,27%gl), dok se u ponudi najčešće nalazila pšenica lošijih parametara, na severu Vojvodine ili u centralnoj Srbiji. Kao kupci najčešće su se javljali domaći mlinovi i trgovačke kuće.

SOJA
U nedelji za nama skromna ponuda soje zadovoljavala je trenutnu potražnju, a cena je beležila blaži rast. Kupci su bili krajnji potrošači i domaći trgovci.

STOČNO BRAŠNO
Zbog manje ponude operativnih količina, cena pšeničnog stočnog brašna je i tokom ove nedelje bila u porastu.

MINERALNA ĐUBRIVA
Cene azotnih i NPK formulacija mineralnih đubriva i ove nedelje stagniraju, dok za rusku UREU sistem beleži blaži pad cene. Kupci su najčešće bile poljoprivredne apoteke i zemljoradničke zadruge, dok ratari još uvek odlažu nabavku nadajući se nižoj ceni azota.Sistem je zabeležio trgovanje UREA-Rusija, AN-Rusija,SAN-Pančevo, KAN-Pančevo.

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor