Stare tajne porodičnog podruma vina i rakije Milovanović (SRB)

Podrum svoju priču počinje 1922.godine.Do 1974. godine bavio se iskljucivo proizvodnjom vina i rakije od loze. Krasi ga veliki kapacitet podruma od 1 500 000 litara vina i 660 000 litara rakije.
Izvoz vina krenuo je još iz vremena pojave Filoksere za Francusku i Italiju. Iz podruma se punila kompozicija loza.Osamdesetih godina prošlog veka izvoz vina bio je u vise od 20 zemalja (Izraelu,Novom Zelandu,Nemačkoj,Kanadi…).


1974.godine počinje se sa proizvodnjom šljivovice Bardaklije, koja je izvožena više od 1 200 000 litara godišnje.
2012.godine podrum prestaje sa radom. Porodica Milovanović ga kupuje 2017.godine,  sa svojim strpljenjem i poštovanjem starih recepata 2018.godine kreću sa prvim količinama vina i rakije po starim receptima i tehnologiji tog podruma koja je stara skoro 100.godina.
U svojoj ponudi sada mogu da se pohvale sa raznovrsnim vinima i rakijama.
Vrste vina : Hamburg(Serpska Duša), Merlo(Moravska Tajna), Prokupac( Dika) i Plovdina(u kombinaciji Italijanskog Rizlinga i bele Tamnjanike). Serije su ograničene i svaka boca ima svoj redni broj.


Od jakih alkoholnih pića imaju: žutu Dunjovaču, po šumadijskom receptu proizvode rakiju od suvih šljiva i u fazi su izrade vinjaka, takođe po tehnologiji porodičnog  podruma.
U nadi da ce ova izuzetno kvalitetna pića na pravi način afirmisati i omogućiti im da uđu u posed svih onih, koji zaista uživaju u pravim starim tajnama srpskih podrumara, koji će pored mnostvo ukusa i aroma dočarati i  predstaviti i dušu srpskog domaćina , najtoplije Vam preporučuju da probate njihova pića, jer ćete ih nakon toga vrlo rado staviti kao svoja reprezentativna pića i pića za vašu dušu u trenucima opuštanja.
Svi koji žele da probaju posebna vina i rakije porodice Milovanović mogu se javiti na kontakt:
Oko sokolovo doo-Šumadijsko zrno doo (Milan Milovanović 064/1818277).

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor