Mercator-S uspešna platforma za plasman robe domaćih proizvođača (SRB)

Mercator-S, jedan od vodećih trgovinskih lanaca na domaćem tržištu, sa više od 700 domaćih dobavljača, 21.000 domaćih artikala koji čine više od 60% ukupnog prometa, sa oko 8.000 zaposlenih u Srbiji, predstavlja podršku domaćoj privredi i značajnu platformu za unapređenje sektora, umrežavanje kompanija i plasman domaće robe, saglasili su se učesnici poslovnog sastanka u organizaciji Privredne komore Srbije.
Ovom sastanku prisustvovali – Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Entoni Sošić, generalni direktor kompanije Mercator-S, kao i predstavnici najvećih strateških dobavljača kompanije Mercator-S i najuspešnijih privrednika u Republici Srbiji, navodi se u saopštenju kompanije.
– Saradnja kompanije Mercator-S sa više od 700 dobavljača od izuzetnog je značaja za domaću privredu i trgovinu. Za nas je najbitnija konsolidacija, imajući u vidu da ova kompanija zapošljava više od 8.000 ljudi i puni budžet Republike Srbije – rekao je Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.
Kako je rekao Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šansa malih poljoprivrednih proizvođača je u trgovinskim lancima kao što je Mercator-S.
Predsednik privredne komore Srbije, Marko Čadež, ukazao je na značaj prisustva kompanije Mercator-S u Srbiji.
– Mercator-S je od izuzetnog značaja za plasman domaćih proizvoda i pozicioniranje domaćih brendova, u celom regionu, sa više od 1.000 prodajnih objekata u Srbiji, BiH, Sloveniji i Crnoj Gori – rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.
Direktor kompanije Mercator-S, Entoni Sošić, predstavio je poslovne rezultate kompanije u prethodne dve godine, kao i planove za naredni period.
– Mercator-S se strateškim planiranjem i odgovornim poslovanjem konsolidovao, povećao je prihod za 5,4%, smanjio dug za 93,3 mil EUR i nastavio da ulaže u razvoj kompanije – rekao je Sošić.
Kako je istakao, poverenje i podrška koje je pokazala država, dobavljači, kao i naši potrošači bili su ključni za poslovanje poslovanje u poslednje dve godine.
– Mercator-S je u navedenom periodu kroz različita poreska davanja u budžet Republike Srbije uplatio oko 150 mil EUR, oko 700.000 EUR uložio u društveno odgovorne projekte, a u narednom periodu planira da nastavi poslovanje u istom pravcu – naveo je direktor kompanije.
Mercator-S, u okviru koga posluju Idea prodavnice, Roda marketi i Mercator hipermarketi, je nacionalni trgovinski lanac, sa više od 320 prodajnih objekata u 78 gradova širom Srbije.

Izvor: eKapija

Foto: Pexels (Pixabay)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor