Širom Srbije obeležena vinogradarska slava Sveti Trifun (SRB)

Slava Sv. Trifun, obeležena je u vinariji Rubin, koja zauzima 12.000 hektara pod vinogradom. Veliki dan za vinogradare dočekan je na 19 lokacija, od Preševa do Ćuprije, gde se, uz prisustvo sveštenika simbolično orezivala loza, a vinom zalivani čokoti, saopšteno je iz Rubina.
Ovo je, tvrde upućeni, tradicionalno obeležavanje slave vinogradara, a u čast još bolje i rodne godine, u koju se ušlo sa značajnim planovima za rast i razvoj.
– Godina za nama je bila veoma uspešna – rekla je Danijela Jovanović, direktor Rubina.
– Ostvaren je rekordan prinos, iz sopstvenih vinograda i otkupa obezbedili smo blizu 12 miliona kilograma grožđa, nastupali na najvećim vinskim sajmovima u svetu, dobili priznanja na prestižnim takmičenjima…
Prema njenim rečima, na tržište je lansirano mnogo novih proizvoda – Vinjak cola, Amante vina… Proizvodi ove vinarije našli su se i u najudaljenijim zemljama, unapređen je dizajn i kvalitet najprodavanijih pića, a investirano je i u postrojenje za filtraciju alkohola i kombajn za berbu grožđa.
– Prednost vinarije Rubin je što sirovine neophodne za proizvodnju vina dobija iz sopstvenih vinograda. Vina su veoma kvalitetna, podležu svim proverama i kontrolama Ministarstva poljoprivrede. A, dva nova premium vina, poptuno su osvojila tržište i poznavaoce ovog napitka. Nastala su pažljivim odabirom sorti grožđa iz sopstvenih vinograda: Amante Aurora i Amante Carmen. Amante Aurora je vino dobijeno kupažom sorti Chardonnay i Sauvignon blanc, zlatnožute boje, intenzivnog mirisa sa raskošnim obiljem aroma zrelog voća. Amante Carmen je dobijeno pažljivom kupažom stare srpske autohtone sorte Prokupac i francuskih sorti Marselan i Merlot odnegovanih na našem teroaru, intenzivne rubin crvene boje, sa jasnim tonovima sazrevanja u barik buradima od srpskog hrasta – objašnjava Jovanović.
U saopštenju Rubina se ističe i da najprodavanije vino, Rose, sa novom etiketom i novom bocom sa navojnim zatvaranjem ove godine stiže na police unapređenog kvaliteta.

Izvor: eKapija

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor