Presek nedelje 11.02.-14.02.2019. Gea Agronet (SRB)

KUKURUZ
Povećavana ponuda i smanjeno interesovanje izvoznika na barže koji se nisu uklapali u trenutne ponuđene cene su ove nedelje uticale na blaži pad cene kukuruza.

PŠENICA
Cena merkantilne pšenice je tokom ove nedelje bila u blažem padu. Najveće interesovanje je bilo za pšenicom mlinskog kvaliteta do čije ponude se teže dolazilo. Kao kupci najčešće su se javljali mlinovi, dok su izvoznici u region i na barže bili manje aktivni.

SOJA
Tržište soje ove nedelje bez promena: ponuda zadovoljava tražnju, a cena stagnira. Kupci su bili krajnji potrošači i domaći trgovci.

SOJINA SAČMA
Velika ponuda i slaba potražnja sojine sačme na tržištu uticala je na blaži pad cene, tako da su i same fabrike korigovale svoje cene na dole.

STOČNO BRAŠNO
Ponuda operativnih količina pšeničnog stočnog brašna je tokom ove nedelje bila manja, ali je zadovoljavala potrebe kupaca, pa se cena nije bitnije menjala.

MINERALNA ĐUBRIVA
Ove nedelje zahtevi kupaca su se najčešće odnosili na azotne formulacije mineralnih đubriva: UREA-Rusija, AN-Rusija, AN-Kutina i SAN-Pančevo, dok su se od NPK formulacija tražile NPK 16x16x16-Rusija i NPK 15x15x15-Rusija. Kupci su bili poljoprivredne apoteke i zemljoradničke zadruge. Sve cene su stagnirale osim ruske uree koja je zadržala silazni trend.

Foto: Pexels  (Livier Garcia)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor