Vanredan nadzor mesa u Sloveniji (SLO)

Slovenačka uprava za bezbjednost hrane uvela je vanredni nadzor nad svim mesnim sastojcima za pripremu brze hrane nakon što je nedavno u mesu za kebab, koji je iz Poljske uvezla jedna slovenačka firma, otkriveno prisustvo salmonele pa je povučeno s tržišta.

“U okviru posebnog nadzora obavljamo preglede svih mesnih sastojaka, ne samo onih za kebab, i to kod dobavljača tih proizvoda. Akcija je već u toku, a nadzor će potrajati još mjesec ili dva”, kaže direktor uprave za bezbjednost hrane Janez Posedi, prenosi portal Seebiz.

Dodaje da će posebnu pažnju posvetiti mesu iz uvoza.

U završnom izveštaju o aferi s mesom za kebab, koje je u Sloveniju uvezla firma Alebon, uprava za bezbjednost hrane utvrdila je da ono nije došlo iz poljske klanice u kojoj je otkriveno da se ilegalno kolju bolesne životinje.

Slovenačka uprava za bezbjednost hrane je prošlog petka objavila na svom veb sajtu da je obavještena o prisustvu bakterije salmonele u smrznutoj masi za kebab od miješane govedine i ćurećeg mesa, koje je Alebon uvezao iz Poljske kupivši ga od kompanije “Efes-pol Fedai Simsek Sp.Zoo”, o čemu je obavještena nakon što je to meso otkriveno i u Hrvatskoj, podsjeća Seebiz.

 

Izvor: nezavisne

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor