Konferencija o tehnološkim inovacijama u poljoprivredi „Agri-Tech Future“ (SRB)

Obaveštavamo Vas da će se u petak, 1. marta 2019. godine sa početkom u 9.00 časova održati Konferencija o tehnološkim inovacijama u poljoprivredi „Agri-Tech Future“, u organizaciji kompanije „Color Media Communications“ pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodin u velikoj sali Privredne komore Vojvodine – Master centar Novosadskog sajma, Hajduk Veljkova 11, III sprat, sala broj 13.
Na otvaranju konferencije će govoriti ministar za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije Nenad Popović, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.
Agendu događaja možete pogledati na adresi: http://www.color.rs/agritechfuture/.
Na konferenciji će se govoriti o inovativnim IT rešenjima kao savremenoj podršci poljoprivredi, digitalnim farmama, novim softverskim i hardverskim rešenjima koja se primenjuju na njivama u voćnjacima i plastenicima u cilju poboljšanja prinosa, lakšeg praćenja proizvodnje ili unapređenja prodaje.
Cilj konferencije je edukacija i motivacija mladih ljudi koji se bave poljoprivredom ili tek planiraju da uđu u proizvodnju, na koji način mogu da dođu do korisnih informacija i uz pomoć najsavremenijih IT metoda unaprede svoje poslovanje.
Primena savremenih tehnologija, digitalizacija i modernizacija poljoprivredne proizvodnje neophodna je u svim poljoprivrednim zemljama, pa i u Srbiji. Način uzgajanja i uslovi u kojima se poljoprivredne kulture uzgajaju se neprekidno menjaju i modernizuju, danas se oni veoma razlikuju od tradicionalnog načina uzgoja useva. Veliki broj faktora dovodi do novog pristupa poljoprivrednoj proizvodnji, kao što su veća potražnja pojedinih proizvoda, klimatske promene, razvoj modernih bolesti itd.

Izvor: PKV.rs

Foto: Pixabay (pixel2013)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor