Start ap krediti za početak biznisa (SRB)

Fond za razvoj Republike Srbije poziva sve one koji žele da pokrenu sopstveni posao i preduzetnike, mikro i mala privredna društva osnovana u 2018. godini da iskoriste mogućnost korišćenja start ap kredita dogradili, rekonstruisali, adaptirali ili sanirali poslovni i proizvodni prostor, ili pak kupili opremu. U jugoistočnom delu Srema start ap kredite u poslednje dve godine dobilo je preko 10 lica.
Novi predzetnici u staropazovačkoj opštini koristili su start ap kredite kako bi nabavili opremu za reciklažu plastike, zatim za proizvodnju kartonske ambalaže i predmeta od metala, ali i za kupovinu opreme za proizvodnju PVC stolarije, internet linije za proizvodnju toalet papira i salveta i slično.
Njihov dugogodišnji san da imaju svoje imanje na kojem će da gaje dunju postao je biznis. Džakovi dunja nabranih u vočnjaku koji se prostore na 25 ari sa 240 stabala, podstakli su bračni par iz Surduka da krenu s proizvodnjom džema, slatkog i kompota od ove voćke, kao i džema od kajsije. Za to im je bilo potrebno da opreme objekat za preradu voća i kupe pasterizator, duplikator, mlin i sudopere.
Fond za razvoj Republike Srbije pruža mogućnost korišćenja start ap kredita namenjenih početnicima u biznisu ili onima koji su svoje poslovanje započeli tokom prošle i ove godine, a visina kredita kreće se od 400.000 do 6 miliona dinara.
Start ap krediti koji je početnicima u biznisu s početka priče omogućio da njihovi proizvodi budu dostupni na tržištu u Beogradu i Novom Sadu, kao i u objektima velikog trgovinskog lanca u Sremu, jedan je od programa Ministarstva privrede koji se realizuje u okviru mre podsticanja razvoja preduzetništva.

Izvor: RTV

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor