Cveće, med i stari zanati na 29. “Novosadskom proleću” (SRB)

Od 21. do 23. marta na prvom spratu Spensa održaće se 29. “Novosadsko proleće”, u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada.
Tokom tri dana manifestacije, okupiće se veliki broj izlagača cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, meda i zdravstveno-bezbedne hrane i starih i umetničkih zanata da predstave svoje proizvode.
Tokom trajanja manifestacije, Pokret gorana će obeležiti datume važne za zaštitu životne sredine:
– 21. mart – Svetski dan šuma, Dan Pokreta gorana i početak proleća – u saradnji sa JP “Vojvodinašume”
– 22. mart – Svetski dan voda – u saradnji sa JVP “Vode Vojvodine”
Ove godine manifestacija 29. “Novosadsko proleće” biće obeležena kroz stručno i javno predavanje “Biljne invazije i Novi Sad” i kviz za srednjoškolce “Invazija znanja”. Cilj predavanja je predstavljanje novih platformi za praćenje invazivnih vrsta koje uključuju i građane i građanke.
Pored ovog predavanja akcenat će biti na stručnom skupu za nastavnike osnovnih škola na aktuelnu temu “Prednosti i izazovi projektne nastave u obrazovanju za održivi razvoj”.
Ljubitelji vojvođanske tradicije, kulture i običaja življenja uživaće u različitim turističkim i gastronomskim ponudama vojvođanskih salaša kroz “Salašarski dan” i televizijski serijal “Salaši za Vas”.
Za 29 godina postojanja manifestacije, Pokret gorana Novog Sada organizuje goransku nagradnu igru i podeliće 29 poklona za posetioce manifestacije.

Izvor: RTV

Foto:feeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor