Pobedilo „Vino prijatelja“ (SRB)

Apsolutni pobednik manifestacije „Najbolje vino Banata“ za 2019. godinu je „Vino prijatelja“ čiji su proizvođači Kočmaroš i Vukašin Tolmač iz Taraša. Reč je o vinu sorte kaberne sovinjon, koje je dobilo najbolje ocene žirija u sastavu enolog Mladen Dragojlović, enolog Tanja Drakulić, somelijer Robert Čevari, somelijer Bogdan Đaković, Perica Radović, vinski bloger, enolog Srđan Lukajić.
Koordinator tima bio je Igor Luković, međunarodni vinski sudija. Najbolje belo vino proizveo je Hrubik Jano iz Aradca, a najbolje roze vino stiže iz Podruma Mirković, Pančevo. Ove godine ocenjivano je prvi put lokalno šiler vino i pobedio je Urban Janoš, iz Mužlje.
Žiri je dodelio 20 srebrih medalja, 29 bronzi i 29 zahvalnica. Na žiriranje je dostavljeno 119 uzoraka vina, najviše je bilo belog vina, predato je ukupno 44 uzorak. Sledi crveno vino sa 39 uzoraka, roze vina sa 13 uzoraka, šiler vina sa devet uzoraka i Banatski šiler, sa devet uzoraka. Van konkurencije bilo je pet uzoraka vina. Organizatori manifestacije bili su zrenjaninski „Klub vina“, Kulturni centar i Turistička organizacija a pokrovitelj manifestacije Grad Zrenjanin.

Izvor: Danas

Foto:  Pexels (Pixabay)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor