Počela isplata podsticaja po hektaru i za gorivo (SRB)

Isplata osnovnih podsticaja u biljnoj proizvodnji i sredstava za kupovinu goriva počela je danas, a novac je dobila 21.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede Srbije.
Na 4. 000 dinara po hektaru, koliko je bilo ranijih godina, isplaćuje se dodatnih 1.200 dinara koji su namenjeni kupovini goriva.
“Ova zajednička isplata ima za cilj da se pojednostavi postupak regresiranja goriva, kao i to da novac što pre dospe do poljoprivrednih proizvođača, u vreme kada im je najpotrebniji za predsetvenu pripremu zemljišta i prolećnu setvu”, kažu u Ministarstvu.
Pravo na podsticaj u biljnoj proizvodnji imaju sva registrovana poljoprivredna gazdinstva u aktivnom statusu, koja su na dan 30. septembra prošle godine u RPG (Registar poljoprivrednih gazdinstava) imala upisane parcele, odnosno površine.
Pravo na podsticaj imaju sva fizička i pravna lica za maksimalnu površinu do 20 hektara na kojoj gaje neku poljoprivrednu biljnu vrstu, osim površina pod prirodnim livadama i pašnjacima.
Zahtevi se, kažu, podnose Upravi za trezor, prema mestu registracije PG u periodu od 1. marta do 30. aprila.
Obrazac zahteva je, inače, dostupan na sajtu ministarstva, u PSSS, kao i u Upravi za trezor.
Nakon administrativne obrade zahteva, novac se uplaćuje na namenski tekući račun, kažu u Ministarstvu.

Izvor: RTV

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor