Podrška privrednicima za izlazak na strana tržišta (SRB)

Razvojna agencija Srbije nedavno je uputila poziv za program internacionalizacije malih i srednjih preduzeća sa rokom do februara naredne godine. Pojedinosti tog konkursa predočava rukovoditeljka projekata u RRA “Bačka” Andrea Stijepić. …
“Program je raspisan kako bi podržao izlazak kompanija na nova tržišta kako bi povećali obim spoljnotrgovinske razmene ali i kako bi se predstavili potencijali naše privrede, njeni potencijali I uslovi za poslovanje u našoj zemlji”, kaže Stijepić.
Ona dodaje da će Razvojna agencija Srbije učestvovati u finansiranju troškova učešća naših preduzeća na stranim sajmovima, što podrazumeva organizaciju nacionalnih štandova i poslovnih susreta u inostranstvu za naše privrednike, te prikupljanje informacija i izveštavanje o uslovima poslovanja na stranim tržištima.
“Za realizaciju tog programa predviđen je budžet od 75 miliona dinara, a izlagač je u obavezi da snosi troškove učešća na nacionalnom štandu koji iznose 1.000 evra”, kaže Stijepićeva i dodaje da će pojedinačni privredni subjekti moći više puta da konkurišu za učešće na sajmovima u periodu do februara 2020. godine.
Ona je istakla da mogu da konkurišu sva mala, srednja i velika preduzeća ali ne i proizvođači oružja, duvanska industrija i industrija igara na sreću.
Informacije o tom pozivu dostupne su na sajtu RRA “Bačka”, ili lično na adresi Bulevar Mihajla Pupina br. 20, kao i na broj telefona 021/557-781.

Izvor: RTV

Foto: freepik

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor