Presek nedelje 04.03.-08.03.2019. Gea Agronet (SRB)

KUKURUZ
Ove nedelje cena kukuruza se stabilizovala. Na to je uticala povećana potražnja trgovaca, izvoznika na barže, kao i regionalnih izvoznika. Ponuđači odlažu prodaju nadajući se oporavku cena.
PŠENICA
Cena merkantilne pšenice svih kategorija je i tokom ove nedelje bila u padu. Kupci su uglavnom bili izvoznici, i u manjoj meri domaći potrošači.
SOJA
I ove nedelje ponuda soje zrna je bila daleko veća od potražnje, a za kupovinu su bili zainteresovani samo domaći prerađivači i trgovci. Cena je stagnirala.
STOČNO BRAŠNO
Trend pada cene pšeničnog stočnog brašna nastavljen je ove nedelje. Ponuda operativnih količina je uvećana, a interesovanje kupaca sve slabije.
STOKA ŽIVA
Tokom nedelje cena tovljenika i krupne stoke bez promena. Republička direkcija za robne rezerve oglasila je prodaju tovnih svinja 3.266.000kg, tovnih junadi 300.000 kg i tovnih ovaca 13.700 kg.,ali to za sada nije uticalo na promenu cena na tržištu. Dugo očekivani porast cena moguć je, prema očekivanjima proizvođača, tek pred Uskršnje praznike kada se očekuje i veća potražnja za tovljenicima.
MINERALNO ĐUBRIVO
Najtraženije azotne formulacije mineralnih đubriva ove nedelje su AN-Rusija 25/1, AN-Kutina 25/1 i AN-Mađarski 25/1, zatim SAN-Pančevo, KAN-Mađarski, KAN-Borealis i KAN-Rusija. Na terenu količinski ima sve manje robe, naročito AN-a, a cena ima tendenciju rasta. Prispeće AN-Rusija big bag pakovanja očekuje se krajem sledeće nedelje. Sistem je zabeležio realizaciju AN-Mađarska 25/1, AN-Rumunija 50/1, SAN-Pančevo 25/1, KAN-Rusija 25/1, UREA-Rusija 25/1 i NPK 8x15x15-Elixir25/1.

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor