Kvalitetno povrće uvek nadje put do kupaca (SRB)

 

Da kvalitetno povrće uvek nadje put do kupaca potvrdjuje prica koju smo snimili u poljoprivrednom gazdinstvu Vulić. Lazar sa sinovima Nikolom i Filipom proizvodnju luka i krompira, ali i ostalih kultura zasniva na principima vrhunske proizvodne prakse. Oni smatraju da je poljoprivreda nepogrešiv izbor za svakog mladog čoveka, a evo i zasto.
Iako tako izgleda, ovo nije poljoprivredno gazdinstvo u Holandiji ili Nemačkoj, ovo je zapadnoevropski koncept agrarnog privređivanja koji smo pronašlli u malom bačkom mestu Sirig.
Lazar Vuletić dugodišnji povrtar i ratar, kaže da ne pristaje na prosečnost. I njega i sinove Nikolu i Filipa zanimaju samo vrhunski rezultati. Na tom principu zasnivaju proizvodnju, a u danu kada smo ih posetili privodili su kraju setvu luka po kojoj su poznati u čitavom regionu.
I na parceli, baš kao i u ekononomskom dvorištu Vulića sve deluje besprekorno. U povrtarskoj proizvodnji oni ništa ne prepuštaju slučaju i zato i od ove sezone očekuju vrhunske rezultate, a posao kad se voli nije težak poručuje.
Nikola kaže da je velika stvar to što su pokrajinske mere podrške poljoprivredi omogućile da u svim segmentima unapredi proizvodnju i podigne je na viši nivo.
Ovi mladi ljudi ostaju na selu i smatraju da su izborom svog profesionalnog puta već dobrano trasiranog u poljoprivrednoj prozvodnji napravili pravi izbor jer kako poručuju nema veće srće nego biti svoj gazda i uživati u plodovima svoga rada.

Izvor: RTV

Foto: Pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor