Grad Subotica subvencioniše kredite poljoprivrednicima (SRB)

Grad Subotica raspisao je javni poziv za subvencionisanje dela kamate kod kratkoročnih kredita koje poljoprivrednici uzimaju za nabavku obrtnih sredstava.
Za tu je namenu iz budžeta grada izdvojeno 2,5 miliona dinara, a za taj novac mogu konkurisati registrovana poljoprivredna gazdinstva sa aktivnim statusom i prebivalištem na teritoriji Subotice, koja su zainteresovana da podnesu zahtev za kratkoročne kredite za nabavku obrtnih sredstava.
Iznos kredita odobrava poslovna banka podnosiocu zahteva, a može biti od 100.000 do 500.000 dinara, sa rokom otplate od godinu dana.
Godišnja fiksna kamata je 7,5 odsto, od čega Grad plaća 6,5 odsto, a jedan odsto plaća korisnik. Grad je za ove kredite zakljucio sporazum sa OTP Bankom Srbija a.d. Novi Sad.
Podnosiocu zahteva može se odobriti samo jedan kredit po javnom pozivu, a poljoprivrednik je obavezan da novac iz kredita koristi isključivo za kupovinu obrtnih sredstava – semena, sadnog materijala, mineralnog đubriva, zaštitnih sredstva, goriva, hrane za životinje, za tekuće održavanje opreme, mehanizacije i objekata…

Izvor: RTV

Foto: Pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor