RS pozvala distributere nafte i naftnih derivata na prodaju regresiranog dizel goriva (BIH)

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske objavilo je danas javni poziv svim distributerima nafte i naftnih derivata u Srpskoj za učešće u prodaji regresiranog dizel goriva registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za potrebe proljetnih i jesenjih radova u poljoprivredi u ovoj godini.

Poziv je objavljen na internet stranici Ministarstva, a zbog hitnosti realizacije ove mjere, kako bi što prije počela prodaja regresiranog dizel goriva pred predstojeće proljetne poljoprivredne radove, poziv je otvoren do 18. marta do 12.00 časova.

– Nakon što se distributeri izjasne da li prihvataju učešće u prodaji regresiranog dizel goriva i potpišu Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, koji je takođe objavljen na sajtu Ministarstva, Ministarstvo će sačiniti spisak ovlašćenih distributera za prodaju regresiranog dizel goriva i isti objaviti na svojoj internet stranici – rečeno je Srni u ovom ministarstvu.

Za podjelu regresiranog dizel goriva ove godine biće izvdojeno 7 mil KM iz agrarnog budžeta.

Poljoprivrednici će imati pravo na regresirani dizel čija će cijena biti manja za 0,60 KM od maloprodajne cijene goriva, a maksimalna količina je 100 litara po hektaru zemljišta.

– Svi distrubuteri nafte i naftnih derivata mogu izvršiti uvid u javni poziv i preuzeti Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa internet strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, gdje imaju sva potrebna uputstva – rečeno je Srni u resornom ministarstvu.

 

Izvor: ekapija

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor