Fabrika stočne hrane “Farmofit” novim investicijama do boljeg kvaliteta (BIH)

Fabrika stočne hrane “Farmofit” iz Gradiške, kao jedan od regionalnih lidera u ovoj industriji, početkom aprila počinje sa gradnjom novih objekata – silosa, ukupnog kapaciteta 2.500 tona, te nove sušare za kukuruz i soju. Rezultat je ovo dobrih poslovnih rezultata, ali i rasta otkupa količine žitarica tokom prethodnih sezona.

 “Gradnja novih postrojenja bila je logičan poslovni potez jer ćemo na taj način unaprijediti proces prijema sirovina, ali i proširiti skladišni prostor naše fabrike. Takođe, izgradnjom nove sušare za kukuruz i soju rasteretićemo postojeće kapacitete i poboljšati kvalitet našeg finalnog proizvoda”, istakao je generalni direktor Fabrike stočne hrane “Farmofit”, Vojislav Rapić.

Novim investicijama kompanija “Rapić” iz Gradiške osiguraće bolju kontrolu i sigurnije praćenje kvaliteta sirovina koje se otkupljuju. Dugoročni cilj ovog ulaganja je dodatno jačanje odnosa sa već postojećim kooperantima, ali i otvaranje mogućnosti za nove saradnje. Planirano je da gradnja silosa bude završena do početka žetve pšenice, a sušara do sezone sušenja.

“Ovakvi razvojni planovi ne bi bili mogući bez vjernih kupaca i kooperatana, ali i vrhunskih stručnjaka naše fabrike koji svakodnevno rade na poboljšanju tehnologije proizvodnje stočne hrane i njenom kvalitetu. Modifikacija proizvoda za nas je ključna, jer na taj način pratimo želje i potrebe kupaca”, naglašava Rapić.

Iz kompanije ističu da iako imaju velike planove za 2019. godinu, nastavljaju rad vođeni idejom da tržištu i kupcima ponude najbolji kvalitet za njihove životinje. “Farmofit” je danas respektabilan brend, sinonim za kvalitet i pouzdanost u radu, a sa gotovo 1.000 zadovoljnih kupaca, jedan je od vodećih proizvođača stočne hrane u državi i regionu.

Ova kompanija danas ima gotovo 100 radnika, a kroz društveno odgovorno djelovanje konstantno jača saradnju poslovnog sektora i akademske zajednice, te mladim stručnjacima iz oblasti poljoprivrede pruža brojne mogućnosti za saradnju.

 

Izvor: nezavisne

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor