Presek nedelje 11.03.-15.03.2019. Gea Agronet (SRB)

KUKURUZ
Ove nedelje ponuda kukuruza smanjena, a ponuđači odlažu prodaju nezadovoljni cenom. Za kupovinu su bili zainteresovani izvoznici na barže, regionalni izvoznici, domaći prerađivači i trgovci. Cena u blažem porastu.

PŠENICA
Interesovanje za merkantilnom pšenicom svih kategorija je i ove nedelje bilo slabije, što je uslovilo dalji pad cene. Kupci su uglavnom bili domaći potrošači i regionalni izvoznici.

SOJA
I ove nedelje ponuda soje zrna je bila veća od potražnje, a u nedostatku izvozne tražnje kupci su bili domaći prerađivači i trgovci. Cena u padu.

STOČNO BRAŠNO
Cena pšeničnog stočnog brašna je i tokom ove nedelje bila u padu. Interesovanje kupaca je i dalje slabije, a ponuđači su spuštali cene kako bi postigli realizaciju.

MINERALNA ĐUBRIVA
Nastavlja se interesovanje za nabavkom azotnih formulacija mineralnih đubriva.Najviše se trgovao
AN-Kutina i Mađarski 25/1, dok AN-Rusija 25/1 gotovo da nema operativnih količina na terenu.
Pristigle su nove količine AN-RUSIJA big bag original pakovanje 600/1 koje ponuđači nude po višim cenama u odnosu na 25/1 zbog nedovoljno operativnih količina manjih pakovanja. Cena za AN-Bugarski big bag ima tendenciju rasta, dok cene za ostale formulacije stagniraju osim za UREA-Rusija koja ima tendenciju blagog pada. Sistem je zabeležio realizaciju AN-Mađarska 25/1,UREA-Kutina 25/1,KAN-Pančevo 25/1 i KAN-Ruski 25/1.

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor