Drugi Sajam zadrugarstva i mladih domaćina “Mladenci” (SRB)

Drugi sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije “Mladenci” održaće se 22. i 23. marta u Zrenjaninu u Hali sportova “Medison”.
Pod generalnim pokroviteljstvom Srpske akademije nauka i umetnosti i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Sajam će biti otvoren u petak, 22. marta u 12 časova.
Prijatelji sajma su kompanija Gomex i OTP Banka.
Sajam je simbolično nazvan “Mladenci”, jer se veruje da mladi mogu da pomognu oporavak sela i opstanak Srbije. Sajamska smotra biće i u znaku simpozijuma u organizaciji Akademijskog odbora za selo SANU.
Organizatori su najavili da će gosti u gradu na Begeju biti i učenici iz poljoprivrednih škola iz Prištine (Leska), Aleksandrovca, Rekovca, Požarevca, Svilajnca, Valjeva, Šapca, Smedereva, Obrenovca i gotovo svih stručnih škola iz Vojvodine.
Učenici će se predstaviti preko svojih novoformiranih učeničkih zadruga kao pravnih lica. U hali “Medison“ predstaviće se turističke manifestacije “Kobasicijada” Turija, “Slaninijada” Kačarevo, “Kulen” Bački Petrovac, “Dani šljive” Osečina, “Župska berba” Aleksandrovac, “Pršutijada” Mačkat Zlatibor i “Vršačka šunka” Vršac.
Izlagači će prezentovati sopstvene proizvode i artikle, dok će biti upriličene degustacije prehrambenih proizvoda, uz celodnevni kulturno umetnički program. Sajam će biti i prodajnog karaktera. Ulaz na Sajam je besplatan, a otvoren je od 10 do 18 časova.

Izvor: 021.rs

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor