24. Viroexpo premašio je sva očekivanja, a izlagači već rezerviraju mjesta za nagodinu (HR)

Završen je još jedan jedinstveni i ono što mu sam slogan kaže – ‘‘sajam s dušom‘‘, 24. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo. Nakon tri vrhunska dana ovaj se sajam potvrdio kao jedan od najvećih i najznačajnijih u Hrvatskoj.Na sajmu se predstavilo 625 izlagača iz 29 zemalja, stvoreno je niz poslovnih suradnji, potpisani sporazumi…, a definitivno ‘‘sajam s dušom‘‘ je više nego opravdao sva očekivanja.
– Koliko je Viroexpo bio tražen pokazuje i činjenica da nas je tijekom tri dana posjetilo 31.170 posjetitelja, što je predivna brojka i mi smo izuzetno ponosni na to. Ljudi su došli iz cijele kontinentalne Hrvatske, pa i šire. Jednostavno je teško opisati sreću i ponos koji osjećamo sada kada je završilo. Ono što je najbolji pokazatelj od svega je da nas izlagači već danas zovu i rezerviraju svoje mjesto za iduću godinu i, što je važno, povećavaju svoje površine za izlaganje jer su uvidjeli važnost ovoga sajma. Podignuli smo ljestvicu profesionalnosti, organizaciju i tijek sajma na jednu visoku razinu i, usudio bih se reći, nakon ove godine Viroexpo sajam je broj jedan u Hrvatskoj. Naravno, vidjet ćemo kako će proteći ostali sajmovi, no mi smo već sada premašili i svoja očekivanja. Iduće godine još ćemo povećati vanjski izlagački prostor, posebice onaj za poljoprivrednu mehanizaciju, jer su to sami izlagači tražili, navodeći da kojim slučajem sada nisu došli, ne bi shvatili koliko je Viroexpo važan i posjećen – kaže direktor tvrtke Viroexpo Bojan Mijok.
Tradicionalno, i ove godine izlagači su darivali posjetitelje. Ove godine posjet ovome sajmu bio je sretan za tri žene. Prva nagrada putuje u Zagreb Veroniki Marijanović koja je osvojila inox sudoper Zenith, jednog od najvećih europskih proizvođača inox sudopera, tvrtke CM iz Italije, vrijedan 962 kune.
Balintovim medom osladila se Ana Drimal iz Virovitice, a kolači Sandre Jadek u iznosu od 350 kuna, razveselili su Renatu Vida iz Virovitice.
Osim ovih darova Sandra Jadek i ove je godine na Viroexpu mladencima darovala poklon-bonove, pa je tako Matea Barać dobila poklon-bon od 1000 kuna za mladenačku tortu, a po 200 kuna dobile su Kristina Krajačić i Monika Stanić.
Zahvalu izlagačima i posjetiteljima koji su bili na ovogodišnjem sajmu, uputili su i zamjenik župana Marijo Klement i direktor Viroexpa Bojan Mijok.
Na Viroexpu je održano niz edukativnih poljoprivrednih i gospodarskih predavanja, predstavile su se i višestruke državne prvakinje virovitičke mažoretkinje, nastupilo je niz kulturno-umjetničkih društava i tamburaških sastava, predstavljeno je slikanje na svili, postavljena je maketa vlakova poznatog programa “Virovitica voli vlakove”, a na izlagačkom prostoru zemlje sudionice, Slovačke, pojavila se mala senzacija. Naime, riječ je o malom električnom traktoru koji se može kretati brzinom od 15 km/h, a unazad brzinom od 7 km/h. Snaga električnog traktora ovisi o broju baterija, a težina traktora razmjerno raste s vučnim opterećenjem. Vučna snaga ovoga dva metra visokog i dva metra širokog traktora iznosi 2400 N. Viroexpo je doista čudo: spoj posla, prijateljstva, suradnje, druženja, zabave i dobrog zalogaja – definitvno sajam s golemom dušom.

 

Izvor: glas slavonije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor