I dalje neizvjestan nastavak gradnje fabrike za preradu voća i povrća u Doboju (BIH)

Grad Doboj i firma Benkons-Bosna iz Azerbejdžana usaglašavaju tekst aneksa ugovora o nastavku izgradnje fabrike za preradu voća i povrća Bosanka u dobojskom naselju Ševarlije, za koju je kamen temeljac položen 2014. godine, rekao je pravni zastupnik te firme Suad Suljić, a prenosi BiznisInfo.
Suljić je rekao novinarima da sa Gradskom upravom usaglašava tekst aneksa o produžetku rokova, jer su probijeni rokovi za izgradnju fabrike zbog ekonomske situacije u Azerbejdžanu.
– Pregovaramo o novim rokovima, da li će to biti u narednoj godini ili u naredne dvije – izjavio je Suljić.
On očekuje da će, poslije potpisivanja ugovora, biti nastavljena izgradnja Bosanke koja je u vlasništvu investitora iz Azerbejdžana.
Suljić je prošle godine izjavio da je na zastoj u izgradnji, između ostalog, uticalo pribavljanje neophodnih dozvola, s obzirom na to da se na lokalitetu nalazila kasarna, a da su, nakon što je Skupština grada izmijenila regulacioni plan, uslijedile poplave 2014. godine.
Nakon što je nastavljena gradnja, došlo je od poremećaja na tržištu nafte, a Azerbejdžan bazira svoju ekonomiju na nafti, te je zbog toga došlo do kašnjenja u izgradnji.
Kamen-temeljac za izgradnju fabrike za preradu voća i povrća Bosanka u Ševarlijama položen je 26. juna 2014. godine i tada je rečeno da je investicija vrijedna 30 mil EUR.

Izvor: ekapija.com

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor