Bilećka mljekara Pađeni sprema izvoz u Češku, Slovačku, Španiju i SAD (BIH)

Mljekara Pađeni iz Bileće planira svoje proizvode do kraja godine plasirati na tržišta 20-ak zemalja, rekao je za Oslobođenje vlasnik kompanije Nenad Vukoje, prenosi BiznisInfo. – Prema informacijama koje dobijamo s terena, istina je da se naši proizvodi dobro prodaju u skandinavskim zemljama, a naš plan je da širimo i paletu proizvoda i spisak zemalja u koje izvozimo – kazao je Vukoje.
Za sada, kako je naveo, izvoze u Hrvatsku, Švicarsku, Srbiju i Crnu Goru.
– U pregovorima smo da počnemo izvoziti u Češku, Slovačku, a onda bismo trebali početi izvoziti i u Španiju određene proizvode, te pripremamo dokumentaciju za Ameriku. Imamo velike ambicije da napravimo dobru priču, a nadamo se da će sve ići prema planu – kazao je Vukoje.
Dodao je da nije lako dobro se pozicionirati u velikim marketima u drugim zemljama, ali da se uz trud, rad i odricanje to može uspjeti.
Najviše se traže proizvodi iz tradicionalnog programa i polutvrdi i tvrdi sirevi, zatim kajmak, sir i kajmak iz mješine, kačkavalj, te namazi.
– Šaren je to program, a namjeravamo i širiti svoj asortiman u narednom periodu. Prije svega, pripremamo se za preradu više od 100.000 litara mlijeka u 24 sata, a u planu ove godine imamo i plasiranje nekih novih proizvoda, koji su trenutno na ispitivanju, pa ne bih govorio o čemu se radi. Sve u svemu, planovi su veliki i očekujemo da sve ide svojim tokom – zaključio je Vukoje.

Izvor: ekapija.com

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor