Propala još jedna licitacija za prodaju „Šećerane“ (BIH)

BANJALUKA – Još jedan u nizu pokušaja prodaje imovine bijeljinske „Šećerane“ u stečaju je propao, jer za licitaciju koja je zakazana za sutra niko nije uplatio depozit u predviđenom roku.

Stečajni upravnik Fabrike šećera Nebojša Matić potvrdio je danas za portal CAPITAL da niko nije uplatio depozit i da se već sada može reći da je licitacija propala.
Kazao je da će se Odbor povjerilaca sutra sastati te da će zatražiti od suda zakazivanje Skupštine povjerilaca koja će odlučiti da li će sniziti cijenu za iduće licitacije.
„Niko od potencijalnih kupaca se nije javio niti je uplatio depozit. Sutra je Odbor povjerilaca, a oni su već načelno utvrdili da će tražiti zakazivanje Skupštine povjerilaca koja će odlučiti o tome kako dalje“, rekao je Matić i dodao da su i proteklih dana predstavnici turskih firmi boravili u „Šećerani“, ali da ozbiljnijih ponuda nije bilo.
Firme „Soltist“ i „Sariel“  iz Turske su ranije dostavile ponudu za kupovinu „Šećerane“ za koju su bile spremne da plate 5,1 miliona evra, ali su na kraju odustale od te namjere, nakon čega je odlučeno da se ide na licitaciju.
Nakon što je prva licitacija održana krajem februara propala, za sutra je zakazana nova, ali će i ona biti proglašena neuspjelom s obzirom na to da niko nije uplatio depozit.
Stečaj u “Šećerani” traje nepune četiri godine, a do sada je propalo nekoliko pokušaja prodaje. Priznata potraživanja povjerilaca „Šećerane“ iznose oko 16,2 miliona KM.
Pored turskih firmi, za „Šećeranu“ je ranije bio zainteresovan i Goran Vajkić koji je nudio 6,9 miliona KM, te firma iz Vijetnama koja je prva odustala.

Izvor: capital.ba 

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor