Presek nedelje 25.03.-29.03.2019. Gea Agronet (SRB)

KUKURUZ
U drugoj polovini nedelje došlo je do blagog porasta cene kukuruza u realizaciji i ponudi. Tokom nedelje Sistem je teže dolazio do ponude, a jedan od razloga je svakako nezadovoljstvo proizvođača trenutnom cenom i odlaganje prodaje.
Kupci su uglavnom izvoznici na barže, regionalni izvoznici, kao i domaći potrošači.

PŠENICA
Ove nedelje pšenica beleži blaži pad, kako na domaćem tako i na svetskom tržištu. Kupci se i dalje je najčešće interesuju za pšenicu mlinskog kvaliteta do čije ponude se teže dolazilo, dok se ponuda uglavnom odnosila na pšenicu nižeg hektolitra i stočnog kvaliteta.

SOJA
U nedelji za nama cena soja zrna stagnira. Ratari i dalje odlažu prodaju nadajući se višim cenama tako da je i ponuda bila manja. Kupci su i ove nedelje bili domaći prerađivači i trgovačke kuće. Sistem je zabeležio trgovinu po nešto višoj ceni za prečišćenu soju.

STOČNO BRAŠNO
Ponuda pšeničnog stočnog brašna je i dalje veća u odnosu na potražnju, pa je cena i tokom ove nedelje bila u padu.

MINERALNA ĐUBRIVA
Cene azotnih formulacija mineralnih đubriva stagniraju osim AN-Mađarska i AN-Kutina. Prema informacijama sa terena uvežene su nove količine, ponuda se povećala, pa cene imaju blagu tendenciju pada. Kupci su bili zainteresovani i za nabavku UREA-Rusija i UREA-Kutina, a cene u ponudi i realizaciji stagniraju.
Bliži se sezona setve prolećnih kultura a samim tim se očekuje i povećana potražnja za NPK formulacijama u narednom periodu. Sistem je zabeležio realizaciju UREA-Rusija, SAN-Pančevo, KAN-Pančevo, KAN-Borealis 25/1 i NPK 16x16x16-Rusija 25/1.

Foto:  freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor