Uručene tradicionalne Imlekove nagrade za najbolje farmere (SRB)

Kompanija Imlek je i ove godine obeležila je Dan farmera rekordera uručenjem specijalnih priznanja i nagrada najboljim dobavljačima sa teritorije cele Srbije. Reč je o proslavi koju Imlek tradicionalno priređuje u čast svojih najuspešnijih dobavljača sirovog mleka u znak zahvalnosti za izvrsnu saradnju protekle godine.
Veliki broj farmera prisustvovao je druženju, a tom prilikom su im se obratili i predstavnici kompanije.
Generalni direktor Imleka, Bojan Radun, čestitao je farmerima na izuzetnim postignućima u protekloj godini, koja je bila najteža u istoriji poslovanja Imleka, saopšteno je kompanije.
“I pored požara koji je zadesio našu kompaniju u kojem je izgoreo najveći proizvodni pogon u Padinskoj Skeli, odlučili smo da ne otkažemo nijedan litar sirovog mleka koje otkupljujemo”, istakao je Radun.
Na taj način, rekao je, “obezbedili smo siguran otkup mleka i opstanak naših farmera, dokazali smo im da smo siguran partner i u najtežim trenucima, iako smo zbog te odluke otkupljivali mnogo više mleka nego što smo mogli da preradimo u Srbiji”.
Radun je naglasio da su za Imlek farmeri najvažniji saradnici u čije unapređenje kompanija godinama ulaže kroz brojne novčane pozajmice, donacije mehanizacije, edukaciju i brojne druge načine.
“Drago mi je što i oni cene ovu našu odluku, o čemu svedoči današnji veliki broj okupljenih na zajedničkom druženju. Nadam se da ćemo i u narednom periodu nastaviti uspešnu zajedničku saradnju”, poručio je Radun.
Titulu apsolutnog rekordera u kategoriji porodičnih firmi osvojila je i ove godine Tot Katalin iz Utrina sa 2,12 miliona isporučenih litara sirovog mleka.
Prošlogodišnji rekorder u kategoriji komercijalnih firmi, PKB korporacija iz Padinske skele, zadržao je šampionsku titulu i u 2018. godini sa 24,52 miliona litara mleka.
Oba šampiona dobavljača premašila su svoje prošlogodišnje rekorde u količinama isporučenog mleka, a uručena je i specijalna plaketa za prijatelja kompanije, kao i nagrada za proizvođača organskog mleka, navodi se u saopštenju Imleka.

Izvor: RTV

Foto: RTV

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor