Za žensko inovaciono preduzetništvo 100 miliona dinara (SRB)

Vlada će u naredne dve nedelje otvoriti novi konkurs za žensko inovaciono preduzetništvo u vrednosti od 100 miliona dinara, najavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije, Nenad Popović.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije, Nenad Popović, je prisustvujući juče potpisivanju ugovora s dobitnicima grantova u okviru Programa „Zauzmi stav, razvijaj ideju“  u Naučno-tehnološkom parku, najavio novi konkurs za žensko inovaciono preduzetništvo.

Tom prilikom ministar je naglasio da je promocija ženskog preduzetništva važna kako u gradovima i opštinama tako i na selu i da treba da se što više radi na tome.

„Siguran sam da je ovo jedan od najvažnijih programa“, rekao je Popović i dodao da je Srbija bogata pametnim ljudima i dobrim idejama.

On je dodao da Vlada Srbije radi na stvaranju uslova kako bi se žene u budućnosti u što većem broju odlučivale da pokrenu svoje biznise.

Takmičenju za najbolju žensku biznis ideju okupilo je 106 timova s različitim  idejama. Od toga u finalni deo se plasiralo 20 timova, a pet najboljih je nagrađeno novčanim sredstvima.

Prvo mesto i dva miliona dinara pripalo je timu „Herbalinks”. „Izvor seoske hrane” sa novim konceptom zdrave ishrane je nagrađen sa 1.2 miliona dinara, dok je „Art lab studio” kao treći tim osvojio 800.000 dinara za novi uređaj koji će pomoći restauratorima da očuvaju umetničko blago naše zmelje.

Najmlađi tim koji čine učenice Poljoprivredne škole u Krnjači osvojile su 600.000 dinara za novi hleb od biljke jujuba, dok je peti tim, poslastičarnica „Šuma” nagrađen sa 400.000 dinara za proizvode od šumskog voća.

Izvor: PoljoMagazin
Foto: pixabay.com (hamonazaryan1)

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor