Presek nedelje 08.04.-12.04.2019. Gea Agronet (SRB)

KUKURUZ

Ni  ove nedelje tržište kukuruza ne beleži promene. Cena je stagnirala a ponuda se do kraja nedelje povećavala tako da Sistem beleži veću količinsku realizaciju u odnosu na prethodnu nedelju.

PŠENICA

Protekle nedelje izrazito mala ponuda pšenice mlinskog kvaliteta, dok je sa druge strane povećana tražnja za istom dovela do porasta cene.

SOJA

I ove nedelje  zrno soje bez promene: ponuda skromna, za kupovinu zainteresovani samo domaći trgovci i prerađivači. Cena stagnira.

SUNCOKRETOVA SAČMA
Na tržitu i ove nedelje potražnja zadovoljavajuća, dok je u ponudi i dalje malo operativne suncokretove sačme.

SOJINA SAČMA

Za razliku od suncokretove  sačme, na tržištu sve veći  broj ponuđača sojine sačme. Velika količinska ponuda na tržištu ukazuje na sve prisutniji problem sa plasmanom.

STOČNO BRAŠNO

Na tržištu pšeničnog stočnog brašna ove nedelje bez bitnijih promena. Interesovanje kupaca je bilo slabije, a cena u blagom padu.

MINERALNO ĐUBRIVO

Na tržištu mineralnih đubriva je bez značajnijh promena i za azotne, i za NPK formulacije, a cene stagniraju. Za kupovinu manjih količina su bile zainteresovane poljoprivredne apoteke. Najviše se prometovala UREA-Rusija25/1, NPK 16x16x16-Rusija 25/1 i KAN-Pančevo 25/1. Prema informacijama sa terena NPK 16x16x16 Rusija plaćala i po ceni od 300Eur/t+PDV. Sistem je zabeležio realizaciju AN-Mađarska 25/1 i UREA-Rusija 25/1.

STOKA ŽIVA

Ovu nedelju obeležio je porast cena tovljenika i prasadi,kao i povećana tražnja za ovom kategorijom stoke. Dalji rast cene tovljenika proizvođači očekuju zbog dolazećih uskršnjih i prvomajskih praznika. Kod krupne stoke to nije slučaj, cene i dalje u blažem padu, a tražnja je smanjena.

Za više informacija javite se u GEA AGRONET na tel 0212155555, 063414563, 0654145479.

Foto: pixabay.com (Derks24 )

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor