Mere pomoći poljoprivrednicima i preduzetnicima (SRB)

Regionalna razvojna agencija Bačka, predstavila je programe pomoći Ministarstva privrede, Razvojne agencije Srbije i Fonda za razvoj Srbije, koji su namenjeni potencijalnim preduzetnicima i poljoprivrednicima, ali i onima sa registrovanim poslovima. …

Programi koji su predstavljeni namenjeni su start ap preduzećima, zatim firmama koje posluju preko dve godine, a predstavljena su i dva programa Razvojne agencije Srbije koji se odnose na nastupe na međunarodnim sajmovima. Prema rečima Andree Stjepić iz Regionalne razvojne agencije Bačka najveće je interesovanje za programe usmerene ka potencijalnim preduzetnicima.

“Već godinama Ministarstvo privrede i Fond za razvoj Republike Srbije raspisuju poziv za start ap preduzeća, gde Ministarstvo privrede opredeljuje 30% bespovratnih sredstava, a fond za razvoj 70% kreditna sredstva za određenu investiciju, i sredstva su namenska, dakle mogu da se upotrebe za adaptaciju prostora, rekonkstrukciju dogradnju i tako dalje”, kaže Andrea Stjepić.

Kako je ova decenija, proglašena kao decenija ženskog preduzetništva programi koji su trenutno aktuelni daju prednost i olakšice ženama koje pokreću svopstveni biznis.

“Sve relevantne institucije u državi podržavaju žensko preduzetništvo, što se može videti po javnim pozivima gde svaki javni poziv ima listu bodovanja i žene koje konkurišu dobijaju više bodova u odnosu na muškarce. Koliko žene konkurišu, mogu vam reći veliki broj žena čak ih je više nego muškaraca u poslednje vreme”, ističe Stjepić.

Pored predstavljanja programa, u okviru projekta održane su i info radionice za poljoprivrednike i nosioce registrovanih poljoprivrednih gazdinstava iz svih naseljenih mesta u opštini Novi Sad.

Izvor: RTV

Foto: Pixaby (wobogre)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor