Presek nedelje 15.04.-19.04.2019. Gea Agronet (SRB)

KUKURUZ

U nedelji za nama cena kukuruza beleži blaži pad. Kupci svih profila su bili zainteresovani za kupovinu ali većina nije bila spremna da plati ponuđene cene. Ponuđači velikih količina robe nezadovoljni trenutnim tržišnim cenama odlažu prodaju za naredni period.

PŠENICA
Sedmicu za nama obeležilo je veće interesovanje kupaca. Ponuda je i dalje skromna, a cena pšenice mlinskog kvaliteta ima tendenciju rasta.

SOJA

Zrno soje i ove nedelje bez promena. Ponuda je bila zadovoljavajuća, trgovina se odvijala u prošlonedeljnim okvirima, a za kupovinu su bili zainteresovani samo domaći prerađivači i trgovci.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Stanje suncokretove sačme se nije značajnije menjalo u odnosu na prethodnu nedelju, a ponuda operativne robe je i dalje ograničena. Sistem nije zabeležio realizaciju, a prema informacijama sa terena suncokretovom sačmom se ove nedelje trgovalo u rasponu od 24.50-24.80 din/kg+PDV.

SOJINA SAČMA

Velika ponuda i slaba potražnja za sojinim sačmom doprinose daljem padu cene. Zbog slabog interesovanja potrošača koji još uvek nemaju potrebu za kupovinom, zabeležen je pad cene. Prema informacijama sa terena kupci su dobijali ponude od 42.00 din/kg +PDV.

STOČNO BRAŠNO

U prvoj polovini nedelje cena pšeničnog stočnog brašna je stagnirala. Krajem nedelje zbog slabije meljave mlinova ponude operativnih količina su smanjene, a ponuđači su podizali cene.

STOKA ŽIVA

Ove nedelje se nastavlja rast cene tovljenika i prasadi na domaćem tržitu, a i na evropskim berzama. Porast cena očekuje se i naredne nedelje zbog predstojećih uskršnjih praznika.
Cena krupne stoke i dalje bez promena, klanice ne otkupljuju zbog popunjenih kapaciteta, a stočari se nadaju većem izvozu i većoj potražnji narednog meseca.

MINERALNO ĐUBRIVO

Ove nedelje primetan je blagi pad ruskih formulacija mineralnih đubriva i to kod NPK 16x16x16-Rusija, NPK 15x15x15-Rusija 25/1 i UREA-Rusija 25/1. Na tržištu robe ima dovoljno ali je interesovanje za kupovinom smanjeno. Poljoprivredne apoteke su uglavnom snabdevene a šta će kupovati u narednom periodu ostaje da se vidi.
Sistem je zabeležio realizaciju Npk 16x16x16-Rusija 25/1 i KAN-Pančevo 25/1.

Za više informacija javite se u GEA AGRONET na tel 0212155555, 063414563, 0654145479.

Foto: Pixabay (12019)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor