Za poboljšanje stočarske proizvodnje 20 miliona dinara (SRB)

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu mleka i mesa na gazdinstvima u AP Vojvodini 2019.godini.
Za realizaciju konkursa predviđen je ukupan iznos do 20 miliona dinara. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći dva miliona dinara, odnosno 2.200.000.
Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to: preduzetnik nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.
pravno lice: – privredno društvo nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstvo.
Bespovratna sredstva za podršku investicija utvrđuju se u iznosu do 50 % od prihvatljivih troškova
investicije. Za žene preduzetnice i žene osnivačice pravnog lica, preduzetnike i pravna lica čija je
investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, osnivač pravnog lica mlađi od 40 godina, bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60 % od ukupnih prihvatljivih troškova ivesticije. U slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godini, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 50% od prihvatljivih troškova investicije.

Sufinansiraće se sledeće investicije:
Sektor mleko:

Nabavka opreme za uzorkovanje, prijem, preradu, punjenje i pakovanje mleka i proizvoda od mleka
Sektor meso

Nabavka opreme za sakupljanje, prijem, čuvanje/skladištenje (hlađenje), uklanjanje i preradu sporednih proizvoda životinjskog porekla koji nisu za ishranu ljudi

Nabavka opreme i uređaja za rasecanje, obradu, preradu, pakovanje i označavanje mesa i usitnjenog mesa, poluproizvoda od mesa, mašinski separisanog mesa i proizvoda od mesa

Nabavka opreme i uređaji za hlađenje, pasterizaciju i sterilizaciju mesa i proizvoda od mesa
Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po konkursu i za jednu vrstu proizvodnje (prerada mesa ili prerada mleka).

Konkurs je otvoren do 30. 05. 2019.

Kako kokurisati, šta je potrebno od dokumentacija, možete pročitati u tekstu konkursa.

Prijava

Pravilnik

Izvor: PoljoMagazin

Foto: Freeimages

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor