Stočarima za opremanje farmi 1,2 miliona evra (SRB)

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je juče, 16. maja, u Novom Sadu ugovore vredne više od 142 miliona dinara korisnicima 69 poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini koji se bave stočarstvom, a bespovratna sredstva namenjena su za opremanje stočarskih farmi. Ugovori su uručeni farmerima tokom posete delegacije Pokrajinske vlade predvođene Mirovićem na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji se završava sutra.

Mirović je istakao da je Pokrajinska vlada obezbedila deo novca za ovu veliku investiciju radi unapređenja stočarstva u Vojvodini.

“Sprovodimo nove mere agrarne politike koje su više usmerene na mala i srednja preduzeća, kao i na poljoprivredna gazdinsta. To su mere koje nismo imali pre 2016. godine, a koje postaju praksa Pokrajinske vlade”, rekao je Mirović.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević kaže da je Pokrajinska vlada podržala ovu investiciju sa 80 miliona dinara.

“Posebno zadovoljstvo pričinjava mi činjenica da su među korisnicima ugovora žene i muškarci poljoprivrednici koji su mlađi od 40 godina”, naveo je Radojević.

On je dodao da su najveće interesovanje pokazali uzgajivači svinja, te da su najvrednije investicije upravo u tom sektoru stočarstva.

Prilikom posete 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, ambasador Tunisa u Srbiji Sejf Alah Redžib uručio je Miroviću plaketu “Drvo masline” – simbol mira i prosperiteta, za doprinos razvoju saradnje Vojvodine i Tunisa.

Kao i svake godine Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede finansijski je i ove godine podržalo sajam i izložbu stoke.

Izvor: Blic

Foto: Pixabay (Capri23auto)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor