Presek nedelje 13.05.-17.05.2019. Gea Agronet (SRB)

KUKURUZ

Tokom nedelje ponuda kukuruza na domaćem tržištu je bila veća u odnosu na potražnju a cena kako u ponudi, tako i u realizaciji ima tendenciju pada.
Pad cene se osetio i u izvozu ka tržištima u regionu, tako da je krajem nedelje za kukuruz pregovarano po ceni od 127.00€/t ka tržištu BiH.

PŠENICA

I ove nedelje je vladalo pojačano interesovanje za kupovinom pšenice svih kvaliteta .Ponuda je i dalje izuzetno mala a cena ima tendenciju rasta.
Što se tiče izvoza ponuda je takođe smanjena a cena u odnosu na predhodnu nedelju bez značajnijih promena. Pregovori za pšenicu sa minimum 76hl su bili 195-196e/t.

SOJA

Velike zalihe i mali izvoz doprinose padu cene soja zrna i ove nedelje. Za kupovinu su bili zainteresovani domaći prerađivači i trgovačke kuće.

STOČNO BRAŠNO

Ponuda operativnih količina pšeničnog stočnog brašna je i ove nedelje mala, pa je trend rasta cene nastavljen. Mlinovi smanjuju obim proizvodnje jer teško dolaze do kvalitetne pšenice koje na terenu ima sve manje a nudi se po visokim cenama.
Cene u ponudi za izvoz su takođe bile u porastu i nisu naišle na odaziv kupaca.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Cena suncokretove sačme i dalje stagnira. Prema informacijama sa terena trguje se u rasponu od 24.50-24.90 din/kg +PDV u zavisnosti od proizvođača.
Cena u izvozu takođe bez promena. Realizacije u sistemu zabeležene od 210-213 Euro/T za 33%pr. Rinfuz, fco Šid.

SOJINA SAČMA

Dalji pad cena soje odražava se i na pad cene sojine sačme. U sistemu je zabeležena realizacija na 41.60 din/kg +PDV za sojinu sačmu 44%pr. Rinfuz, fco Zrenjanin, a prema informacijama sa terena kupcima se nudilo i po nižim cenama.
U izvozu bez promena.

Za više informacija javite se u GEA AGRONET na tel 0212155555, 063414563, 0654145479.

Foto: Pixabay (jplenio)

 

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor