Nevreme protutnjalo Srbijom (SRB)

Jako nevreme sa gradom pogodilo Banat, Beograd i Zapadnu Srbiju. Stradali usevi i malinjaci. Više od 15.000 udara munja i gromova pogodilo Srbiju prošle večeri.

Neke delove Srbije sinoć je pogodilo jako nevreme, a u nekim krajevima je padao i grad. U Ivanjici je grad padao dvadesetak minuta, a jaki pljuskovi i grad su oko 19 sati pogodili Čačak i napravili štetu u čačanskim i dragačevskim selima.

Samo na teritoriji Čačka sinoć je bilo više od 2.000 munja.

Čačak, inače, drži i rekord u Srbiji po broju munja – u julu 2014. godine za dva sata zabeleženo je čak 2.670.

Grad je bio kao lešnik a ponegde su padali komadi leda veliki kao teniska loptica. Ima šteta na usevima i u voćnjacima, a najviše su pogođena sela Miokovci i Prijevor gde se uzgajaju kajsije i jabuke.

Grad nije zabišao ni opštine Ivanjicu i Lučane. U Ivanjici je ovo druga nepogoda u poslednjih desetak dana.

U pojedinim malinjacima procenjenja šteta je i do 80 procenata. Grad je sinoć padao i u Dragačevskom kraju a najviše u selima Rti i Donja Kravarica.

Nevremena sa gradom bilo je sinoć i u Ljigu i Kikindi.

I teritoriju Beograda je oko 19.30 zahvatilo nevreme, sa jakom kišom, gradom i vetrom, zbog čega su nakratko bile prekinute fudbalske utakmice između Crvene Zvezde i Napretka, odnosno Partizana i Proletera.

Najviše kiše palo je u Zrenjaninu – 35 litara za nekoliko sati, u Kikindi 20 litara kiše za jedan sat, na Paliću 18 i u Novom Sadu 14 litara.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay (SturmjaegerTobi)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor