Presek nedelje 20.05-24.05.2019. Gea Agronet (SRB)

KUKURUZ

Početkom nedelje pojačana tražnja izvoznika na barže i smanjena ponuda uticali su na porast cene kukuruza u ponudi i realizaciji. Do kraja nedelje tržište se smirilo, a cena se stabilizovala. Prema informacijama sa terena većina ponuđača odlaže prodaju za narednu nedelju.

U izvozu kukuruz u odnosu na predhodnu nedelju beleži takođe porast, a sistem beleži trgovanje 130.00-131.00 Eur/t(SRB/BIH)

PŠENICA

Na tržištu pšenice ponuda i dalje izuzetno mala, dok je potražnja velika, naročito za pšenicom mlinskog kvaliteta. Ovakva situacija održava cenu. Prema informacijama sa terena pojedini kupci za kvalitetniju pšenicu bili su spremni da plate i više cene od trenutno realizovanih.

Što se tiče izvoza ponuda je takođe smanjena, a trgovanje iz Srbije ka Albaniji za pšenicu kvaliteta od 76hl sistem beleži od 195-197 Eur/t.

SOJA

I ove nedelje cena soje je bila u blažem padu u odnosu na prethodni period. Krajem nedelje za kupovinu soje su, pored domaćih prerađivača i trgovaca, bili zainteresovani i izvoznici.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Cena suncokretove sačme bez većih promena: tržište je snabdeveno, cena se nije značajnije menjala. U izvozu takođe bez promena.

SOJINA SAČMA

I ove nedelje zabeležen je blagi pad cene sojine sačme. U sistemu je zabeležena realizacija sojine sačme 44%pr. Zrenjanin na 41.50 din/kg+PDV. Mala zainteresovanost kupaca. U izvozu takođe bez značajnijih promena.

STOČNO BRAŠNO

Ponuda operativnih količina pšeničnog stočnog brašna je i dalje mala, pa je cena početkom ove nedelje bila u porastu. Sredinom nedelje cena je stabilizovana i do kraja nedelje se zadržala na istom nivou.

Što se tiče izvoza, cene u ponudi su i dalje visoke, pa su se kupci uglavnom snabdevali iz zemalja u okruženju po nižim cenama. U izvozu Sistem beleži realizaciju po ceni od 145Eur/T. (Srb/BiH)

Za više informacija javite se u GEA AGRONET na tel 0212155555, 063414563, 0654145479.

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor