Presjek sedmice 03.06.–07.06.2019. InfoCentar (HR)

KUKURUZ

Stabilna cijena kukuruza na domaćem tržištu zadržala se ovaj tjedan. Kupci i dalje plaćaju kukuruz na istočnim paritetima do 1.00Kn, a na zapadnim do 1.03Kn/kg+pdv. Sustav InfoCentra bilježi zvanično trgovanje za umjetno suh kukuruz po 1.02Kn/kg+pdv (Virovitičko-podravska regija). U izvozu za tržišta BIH i SRB cijene se nisu značajnije mijenjale, umjetno suh kukuruz prema Kosovu trgovao se po 138-140.00Eur/t (HR/SRB).

STOČNO BRAŠNO

I dalje vlada manjak operativne robe stočnog brašna na domaćem tržištu. Ponuđači isporučuju količine stalnim kupcima, te komentarišu da za stočno brašno postižu cijene od 1.10-1.15Kn/kg+pdv zavisno od kvaliteta i pariteta. U izvozu za BIH tržište ove sedmice je izostala ponuda stočnog brašna zbog i dalje jačih cijena u odnosu na cijene u okruženju.

SOJINA SAČMA

U blagom porastu cijena sojine sačme 46% proteina, Brazil rinfuz za ovaj tjedan uslovljena rastom cijene sojine sačme od prethodnog tjedna u Kopru. Pregovori na terenu vođeni su po 2.50-2.55Kn/kg+pdv (FCO KUPAC) dok su ponude išle i do 2.62Kn/kg+pdv. U luci Kopar cijena sojine sačme u odnosu na prethodni tjedan u blagom padu, te su ponude zabilježene i po 329.00Eur/t (SLO/HR).

REPICA ULJANA

Početak žetve repice novog roda očekuje se krajem Lipnja. Otkupljivači još nisu izašli sa zvaničnim otkupnim cijenama. Trenutno se sa proizvođačima dogovara cijena u rasponu od 2.30-2.40Kn/kg+pdv u zavisnosti od cijene na svjetskoj berzi. Za ovaj tjedan cijena je bila u blagom padu. U izvozu za fco Šikloš(HU) početkom tjedna nudila se cijena 356.00Eur/t, da bi krajem tjedna ta cijena blago pala te se nudila i po 352.00Eur/t.

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor