Za rekonstrukciju i izgradnju atarskih puteva 450 miliona dinara (SRB)

U proteklih mesec dana u pojedinim delovima Banata palo je više od 300 litara kiše po kvadratnom metru koja je gotovo uništila većinu atarskih puteva. Iz pokrajinskog budžeta je za adaptaciju puteva u trideset tri vojvođanske opštine izdvojeno 450.000.000 dinara.

Da bi stigli do svojih njiva pojedini poljoprivrednici ovih dana traktorima voze slalom, a na pojedinim mestima ni tako moćne mašine ne mogu savladati prepreke.

Dubina vode i blata je dva metra kaže Nedeljko Đurić iz Melenaca.

Samo na području opštine Bečej, počeće obnova desetina kilometara atarskih puteva čim to dozvole vremenske prilike.

Za atarske puteve potrebno je 25 miliona dinara, kaže Dragan Tošić, predsednik Opštine Bečej:

“Pedeset odsto izdvojio je Pokrajinski sekretarijat, pedeset odsto Opština Bečej. Mi već godinama radimo sa Pokrajinskim sekretarijatom, otresišta i atarske puteve, kako bi poljoprivrednim proizvođačima omogućili da što bolje dođu svojim njivama.”

Pokrajinska vlada je u protekle tri godine za uređenje atarskih puteva i otresišta uložila oko 530.000.000 dinara.

“Iz pokrajinskog budžeta, u protekle tri godine, uložili smo u agrar više od dvadeset milijardi dinara, ovom prilikom 450 miliona dinara u rekonstrukciju i izgradnju atarskih puteva”, ističe Đorđe Milićević, potpredsednik Skupštine APV. “To je značajan doprinos razvoju agrara jer će poljoprivrednici na lakši, bezbedniji i pravovremeni način moći da svojim mašinama dođu do njiva.”

Pojedini banatski ratari odlučili su da sami poprave puteve čim se zemljište prisuši.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay (GoranH)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor