Grčko voće prodavali Rusima kao srpsko (SRB)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili pet osoba osumnjičenih da su počinili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca.

Uhapšeni su S. S. (1978), odgovorno lice privrednog društva „Citrum“ iz Aleksinca, kao i I. A. (1996), V. N. (1981), M. K. (1960) i S. K. (1987).

Sumnja se da je S. S. organizovao uvoz nektarina i breskvi od dobavljača iz Grčke, skladištio voće u privrednom društvu “Coja promet”, a potom ga lažno deklarisao i otpremao kao proizvode domaćeg porekla kupcima u Ruskoj Federaciji.

Uhapšena fizička lica se terete da su mu fiktivno prodavala voće i na taj način mu omogućili da izradi lažnu dokumentaciju i uvezene nektarine i breskve prikaže kao robu domaćeg porekla.

Sumnja se da je S. S. na ovaj način pribavio privrednom društvu “Coja promet” protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 104,86 miliona dinara.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, navodi se u saopštenju.

Izvor: www.srbija.gov.rs

Foto: Pixabay (congerdesign)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor